XIX Święto Chleba

Anna Wiśniewska (z lewej) z Henrykowa z „kawalerskim losem”

Chleby, chlebki, pachnące bochny pieczone na kapuścianych liściach i bułeczki z czarnuszką można było pooglądać, a także spróbować ich smaku podczas XIX Święta Chleba w Milikowie.

W tym roku 21 września w Milikowie spotkało się dziewięć reprezentacji z dolnośląskich wiosek i zaprzyjaźnionej z nimi niemieckiej grupy Landfrauenkreisverein z Hirschfelde. Właśnie zaproszeni zagraniczni goście zdobyli tym razem najwyższą nagrodę „Złoty Smak”. Na ich stole pojawił się chleb śliwkowy, a podziw jury wzbudziło mistrzowsko wypieczone ciasto orzechowe. Trzy pierwsze, równorzędne nagrody przyznano polskim Zespołom z Czerwonej Wody, Gościszowa i Milikowa.

Więcej na ten temat w "Nowinach Jeleniogórskich" z 23 września. 

IMG_5391.JPG
IMG_5395.JPG
IMG_5396.JPG
IMG_5415.JPG
IMG_5421.JPG
IMG_5424.JPG
IMG_5438.JPG
IMG_5469.JPG

Komentarze (1)

Napisz komentarz

WERYFIKACJA
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.